Mandag 12. november slipper Bodøs store visekunstner Terje Nilsen ny CD.

Portrett
«Portrett»

Avisartikler · NRK Nordland · Terje Nilsen sier at innholdet på plata er tenkt som et slags portrett av han og orkesteret.

Bergens-orkester

Voksne herrers orkester har base i Bergen, mens Terje Nilsen fremdeles bor i Bodø.

Terje Nilsen opptrådte sammen med orkesteret på en konsert i Gamle logen i Bergen for fem år siden. Siden da har samarbeidet fortsatt.

Yngve Moe som spiller bass i orkesteret er identisk med bassisten i Dance with a Stranger, og Terje og Yngve er gamle kjente fra tidligere anledninger.

Kun to år siden sist

Det er bare to år siden albumet ”N’te gang” kom ut, også det albumet i samarbeid med Voksne herrers orkester.

Det har gjerne vært fem-seks år mellom hver utgivelse fra Terje Nilsen.

Men han sier de hadde noen låter som ikke fikk plass på forrige plate slik at det var enkelt å få nok sanger til denne plata.

Variert meny

”Portrett” består av alt fra enkle ”demoer” med kun Terje Nilsen med sin kassegitar, til gjennomarrangerte låter med orkester.

På flere av låtene er det også andre musikere som bidrar. Mange av de 15 låtene har Terje Nilsen selv laget tekst og musikk til, men til noen har medlemmer i orkesteret skrevet musikken.

Terje Nilsen forsetter også med å oversette gamle sanger som han har et forhold til. Et eksempel er Cole Porter-sangen ”Let’s do it” som i Terje Nilsen oversettelse har blitt til ”Vi gjør det”.

Ikke release-konsert

Medlemmene i Voksne herrers orkester er så travle på hvert sitt hold at det ikke blir konserter i forbindelse med lanseringa av Terje Nilsens nye plate.

Ifølge Terje Nilsen og Yngve Moe blir det konserter på noen utvalgte steder neste år.

Tittelen ”Portrett” kommer delvis fra at omslaget prydes av et portrett av Terje Nilsen.

Det er laget av kunstneren Kurt Edvin Blix Hansen, men Terje Nilsen sier at også innholdet på plata er tenkt som et slags portrett av han og orkesteret.

Les mer om «Portrett» fra Terje Nilsen