Hun fikk Spellemannsprisen for beste album i 2006 en utmerkelse hun godt kan komme til å gjenta.5

The tree still standing
«The tree still standing»

Plateanmeldelser · Hamar Arbeiderblad · Rita Engedalen er en av Norges mest profilerte og beste bluesmusikere. Derom hersker det liten tvil.

Engedalen har et rått og upolert sound som hun henter fra områdene Appalachene og Hill Country i sørstatene. Med "The tree still standing" er hun ute med sitt tredje album. Hennes blues er like mye influert av roots som av country og folk. Hun blander dette sammen og danner sitt eget rytmiske sound, akkompagnert av tekster med mening blir Engedalen en artist vel verd å låne øret til.

 Ta for eksempel singlen "Where does everybody go" , samt "Lord, help the poor and needy" og den lavmælte "They go from the north to the south" . Alle tre sterke blueslåter som rører ved den som lytter etter i teksten. Hun fikk Spellemannsprisen for beste album i 2006 med "Heven ain`t ready for me yet" en utmerkelse hun godt kan komme til å gjenta med "The tree stil standing". Hennes faste band, Backbone, er igjen stødige og dyktige. Peter Lundell var tekniker og Engedalen selv pordusent i Juke Joint Studio på Notodden, og sammen har de klart kunststykket å overføre bandet råe liveutrykk til CD.

Sven Erik Løberg, Hamar Arbeiderblad 

Kilde: Kilde Hamar Arbeiderblad

Les mer om «The tree still standing» fra Rita Engedalen