En solid 5`er5

Luksusliv
«Luksusliv»

Plateanmeldelser · For Swingende · Contrazt er i vinden som aldri før med boka full av spillejobber, ikke minst på dansegallaer og festivaler, hvor jeg kanskje vil påstå at Contrazt er et av de mest benyttede dansebandene i Norge på denne typen arrangementer. Contrazt har nok en gang produsert et 100% dansevennlig album, det swinger godt, det velkjente "Contrazt-drivet" gjennomsyrer plata, og det er gjort en profesjonell og god jobb i studio.

Et par utskiftinger har det også vært i Contrazt de siste årene, for en tid tilbake fikk de inn Hans Olav Trøen på bass, riktignok tilbake til 2014, men siden den gang har de også fått inn en ny mann bak trommene, nemlig Kay Ronny Brobakken som kommer direkte fra Dænsebændet hvor han har spilt trommer i en årrekke. Når man vet at både Hans Olav og Kay Ronny har fartstid fra nettopp Dænsebændet, så kan man godt si at Contrazt er blitt en smule "dænsebændifisert" på medlemssida, men langt fra noe negativt i det. Tar man med at også produsenten for den nye plata(Jon Anders Narum) var den faste produsenten til Dænsebændet i mange år, så begynner det å bli temmelig mange likhetstrekk mellom disse to toppbandene, men likevel har Contrazt beholdt sin stil og sitt særpreg og det er ikke mange endringer som er gjort stilmessig sammenlignet med de tidligere albumene til bandet. Låtene er fortsatt i hovedsak skrevet av Leif Dybendal, med et par tekstbidrag fra Gro Anita som også har tatt navnet Dybendal nå. Ja, alle som har likt Contrazt sine plater hittil, vil garantert like denne også. Den nye plata innholder totalt 12 spor, som tidligere nevnt i hovedsak nyskrevne originallåter fra Leif og Gro Anita, men også en coverlåt fra Steinar Storm Kristiansen og Scandinavia i form av "Du skal vite jeg savner deg". Plata er produsert i East Lake Studio på Eina med tidligere nevnte Jon Anders Narum i førersetet men med god hjelp av både Leif Dybendal og Kay Ronny Brobakken som også har hatt hver sin store finger med i produsentjobben. Nytt plateselskap har de også fått seg, nemlig Slager, som er en eget etikett under selskapet Grammofon, som igjen er et selskap som driftes av Øyvind Sauarlia som tidligere jobbet for Bare Bra Musikk.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Karl Johan - En låt som seilte opp som min store favoritt på plata. Dette er en moderne låt med litt smårocka preg og en veldig treffende tekst som hyller hovedstaden vår og ikke minst paradegata i Oslo, nemlig Karl Johan. Helt klart et av de store høydepunktene på "Luksusliv". Gro Anita synger ene og alene på denne låten. Her er det Leif Dybendal som har skrevet både tekst og melodi. Hvis du går i fra meg nå - Av balladene på plata ble dette min klare favoritt. En litt bittersøt tekst med mye følelse og sentimentalitet, og en vakker melodi som innbyr til skikkelig "kjækadæns" på dansegulvet. Her er det Leif som har laget melodien mens Gro Anita har skrevet teksten og det er også hun som er vokalist her. Har du glømt - Her øker vi tempoet noen hakk igjen og hygger oss med en frisk og fengende swinglåt med en perfekt dansetakt for de som liker bugg og swing. Også her er det Gro som synger alene, mens Leif har laget tekst og melodi.

Contrazt har ikke forandret seg mye siden forrige plate som kom i 2016. Neida, stilen, soundet og særpreget er som før, det eneste som er nytt er produsenten og plateselskapet. Riktignok er låtene nye også, men når samme mann skriver alle låter til samtlige plater, så blir det forholdsvis likt fra gang til gang det også, selv om det er litt nye teksttemaer og nye melodier. Hører man på platene til Contrazt og ser litt på titler og tekster, så kan man blant annet ane at Leif Dybendal har en stor forkjærlighet for USA. På den nye plata finner vi f.eks en låt som heter "Roadtrip USA". Ser vi tilbake til albumet "Har det på G" fra 2011 så finner vi der en låt som heter "Route 66". Sammenligner man tekstene på disse to låtene så handler de om veldig mye av det samme, og hører man på melodiene så er det jammen en del likhetstrekk der også, spesielt i refrengene...men, dette var bare en ren digresjon, så tilbake til saken igjen: Contrazt har nok en gang produsert et 100% dansevennlig album, det swinger godt, det velkjente "Contrazt-drivet" gjennomsyrer plata, og det er gjort en profesjonell og god jobb i studio. Gro synger bra, Leif bidrar på vokal innimellom for å skape litt variasjon i lydbildet, og totalt sett så kommer de riktig så godt utav det denne gangen også. Så på terningen tildeler jeg herved "Luksusliv" en solid 5`er, ingen store overraskelser på plata, men gjennomgående friske og dansbare låter i en blanding av tradisjonell "svensktoppstil" og country, med andre ord musikk som veldig mange dansende nordmenn setter pris på. Ja, jeg tror alle ihuga Contrazt-fans vil føle de får valuta for penga også denne gangen om de kjøper seg et eksemplar av "Luksusliv". "Never change a winning team", er det jo noe som heter...!

Kilde: forswingende.blogg.no/1498099749_contrazt__luksusliv.html

Les mer om «Luksusliv» fra Contrazt