Dette er en plate jeg ikke vil ha noen vanskeligheter med å gi en klokkeklar og varm 6’er!6

Eg såg deg
«Eg såg deg»

Plateanmeldelser · Viser.no · Anne Karin Kaasa med solide røtter i folkemusikken og vel kjent for sin klare, varme og uttrykksfulle stemme er nå ute med en ny plate med navnet «Eg såg deg».

Anne Karin Kaasa har nå en lang fartstid som utøvende kunstner fra debutalbumet «Den Svalanda Vind» i 1991, via samarbeidet med Sondre Bratland i 1999 til hun i 2011 gav ut sin første plate på 11 år med «Spor i Landskap» og nå da med en plate med klokkeklar forankring i både juletradisjonene og folkemusikken. «En juleplate for alle årstider» bør kunne være en god beskrivelse. Dette er en stemme og et knippe musikere som fortjener mange tilhørere og jeg håper inderlig det ikke tar lang tid til neste utgivelse. Men husk at det er først etter å ha hørt denne platen noen ganger at den virkelig kryper under huden på en.

Anne Karin Kaasa med sin bakgrunn fra Bygland i Setesdalen har med denne platen klart å lage en nær og varm produksjon som ivaretar både røttene fra folkemusikken samt nye impulser i arrangementene som bringer denne platen et steg videre. Produsent/tekniker og arrangør Kai Løland skal ha all ros for å bevare det klare og intime preget i denne produksjonen hvor de sentrale budskapene er kjærlighet, sorg og glede. Personlig setter jeg mest pris på tittelmelodien «Eg såg deg» med sitt enkle og elegante arrangement – her bringes tankene mot artister som Merit Hemmingson fra Sverige.

Musikerne som medvirker på platen er Reidar Svare (vokal), Åsa Hallsteinsdatter Hoel (Fløyter), Olav Torgeir Kopsland (Dobro), Erland Dalen (Perkusjon), Aslak Brimi (Fele), Terje Norum (Tangenter), Freddy Holm (Autoharpe) og sist men ikke minst Kai Løland (Gitarer, bass og keyboards i tillegg til produsent/arrangør)

Sammen med platen finner en et innstikkshefte hvor forsiden klart peker mot at dette er like mye en juleplate som en mere ren folkemusikkutgivelse. I heftet vil en finne samtlige tekster samt noen personlige kommentarer fra artisten – det synes jeg er en god vinkling som bidrar til at artisten kommer litt nærmere lytteren.

Dette er en plate jeg ikke vil ha noen vanskeligheter med å gi en klokkeklar og varm 6’er!   Trond Skarsten

Kilde: viser.no/blad/2013/anne-karin-kaasa-eg-sag-deg-cd/

Les mer om «Eg såg deg» fra Anne Karin Kaasa