Bedre enn noen gang6

Du spør meg om sannhet
«Du spør meg om sannhet»

Plateanmeldelser · Countrylandet · Roy Lønhøidens femte album er et mesterverk bygget med melankoli og sårbarhet, godt og vakkert innpakket i hjertevarme.

«Du spør meg om sannhet» begynner med en liten intrumental, og det lille halvminuttet skaper et stemningsbildet som inviterer til videre lytting. Lønhøiden gjorde dette på sin plate «Sanger fra veien» og den gang som nå får han full ros for dette kunstneriske grepet.

Her får du et album du kan velge enten å ha det som en behagelig bakgrunnsplate, eller du kan heve lytteropplevelsen betraktelig ved å la Lønhøiden ta deg med på en musikalsk reise bakover i tid. Du finner mye sårhet over svunnen tid og forspilte sjanser, men ute det blir nitrist av den grunn. Til tross for at det også er mye dårlig være i tekstene. Til det er det instrumentale bildet altfor spennende og velklingende – heldigvis, og det styrker teksten ytterligere etter min mening.

Å ta turen til Austin for å gjøre innspillingen har vist å være et sjakktrekk. Her er vellyd i hvert et spor og det er lett å høre at vi har med profesjonelle musikere å gjøre. Samtidig liker jeg enkelheten som bruk av instrumenter som preger flere av låtene, kanskje nettopp fordi det er så drevent levert. Legg for eksempel spesielt merke til varheten til mandolinen som åpner «Du må forsøke»  så skjønner du hva meg mener.

Arrangementene understreker tekstene på en vakker og var og måte, og vitner på om helhetlig tanke bak som gjør albumet til en favoritt på platespilleren denne sommeren. Det er mye alvor i tekstene, og vi trenger disse artister som også forvalter budskap som krever ettertanke og som leverer med troverdighet. Det gjør Lønhøiden med dette albumet. Elin Moen Rusten skal også stor takk for måten hun komplementerer Lønhøiden, tilstede og vart.

Er du opptatt av de gode tekstene, så har du sikkert skaffet deg tilgang og hørt plata for lengs. Om ikke så har du virkelig noe å glede deg til. Dette er at album det er vanskelig å komme utenom.

Dette er noe av det beste jeg har hørt på lenge!

Favorittspor: I øyet av stormen Knut E. Sandersen

Kilde: countrylandet.no/anmeldelser/bedre-enn-noen-gang/

Les mer om «Du spør meg om sannhet» fra Roy Lønhøiden